Traditionele Japanse sushi bij Kota Radja!
5 februari 2018 08:30

Kota Radja staat bekend om hun heerlijke, traditioneel Chinese gerechten, en dat al sinds 1966. Echter is eigenaar Shighan Mei constant op zoek naar nieuwe Aziatische recepten en gerechten. Deze zoektocht heeft de introductie van traditioneel Japanse sushi als resultaat. Kota Radja heeft een rijke geschiedenis, maar blijft constant vernieuwen en verrassen met het lekkerste eten uit het oosten.
Shighan Mei kijkt graag vooruit. Ondanks dat het restaurant al sinds 1966 bestaat, teert hij niet op het succes van zijn vader en grootvader. Hij is een echte ondernemer en blijft experimenteren; enerzijds om jou als gast te blijven verrassen, anderzijds om het voor zichzelf interessant te houden. Als resultaat zagen we ongeveer een jaar geleden de introductie van de Takeaway boxen. Het bleek een enorm succes en de boxen worden geprezen om de traditionele smaken en de goede prijs-kwaliteitverhouding. ‘De Takeaway boxen zijn vooral populair bij studenten en mensen die in de binnenstad wonen en werken. En dat is ook niet zo gek; je hebt een heerlijke maaltijd, met als resultaat een goed gevulde maag,’ aldus Shighan.
Zoals het hoort
Recent heeft Shighan Sushi geïntroduceerd. Net als bij de Chinese gerechten is hier goed gekeken naar de traditionele bereidingswijze. Om de kwaliteit te waarborgen is er een sushichef in dienst genomen. Alle gerechten zijn vers, en dan bedoelen we ook echt vers. De sushi wordt namelijk pas gemaakt wanneer je bestelling is geplaatst. En niet zoals vaak voorkomt dat de sushi eerder op de dag is geprepareerd en in de koeling is bewaard. Doordat alles vers wordt gemaakt is het zeewier nog knapperig en is de rijst op kamertemperatuur. De vis is natuurlijk wel gekoeld. De eerste reacties zijn positief en beamen dat het vers maken van de sushi de smaak zeer ten goede komt.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.