Talk of the town

18 januari 2018 08:30

Talk of the town

Als horecaondernemer heb je veel conculega’s in Leeuwarden. Met recht durven we te zeggen dat veel van de restaurants uitstekende kwaliteit leveren. Door je te onderscheiden, val je op. Anders de Boer van Keukencafé TOTT, ook bekend als Talk of the Town, specialiseert zich daarom in saté. Met liefde voor het traditioneel Indonesische en Maleisische gerecht blijft Anders altijd op zoek naar nieuwe smaken en variaties. Iets wat nooit zal veranderen, is de traditionele bereidingswijze: grillen op houtskool.

Van Azië naar Leeuwarden

Tijdens een reis door Thailand kwam hij in aanraking met streetfood. Met regelmaat trof hij kramen met de lekkerste saté, gewoon langs de kant van de weg. In de basis is het een eenvoudig gerecht, maar de marinade en de gebruikte kruiden maken het verschil. Eenmaal terug in Nederland kriebelde het om iets met deze ervaring te doen. Nu is TOTT geen marktkraam, maar de eenvoud van streetfood is zeker terug zien in het Keukencafé. Zo wordt de saté - zoals het hoort - gegrild op houtskool, verschillen de marinades per soort saté en worden, op de salade na, alle hoofdgerechten aan een stokje geserveerd.

Het seizoen bepaalt

Bij het keukencafé eet je naast de beroemde kip- en varkenssaté ook vegetarische saté en saté van rund, vis en garnalen. Deze variaties zul je altijd op de menukaart aantreff en, echter is Anders constant op zoek naar nieuwe smaken en variaties van saté. De Season Special wisselt, zoals de naam doet vermoeden, met het seizoen. Op het moment van schrijven is dit nog saté van kalkoen, maar het wildseizoen komt eraan en dat betekent dat er ook saté van eend, zwijn en hert worden geserveerd, afhankelijk van het aanbod. Met de wintermaanden voor de deur doen ook de speciale bieren en wijnen hun intrede. Zo heeft hij nu een Winter Ale van Lowlander. Het merk staat er om bekend veel van kruiden en specerijen gebruik te maken: kruiden en specerijen die in de keuken van TOTT weer terugkomen. De mooie wijnselectie op fl es is afkomstig van Unik Slijterij. Zo zien we ook een stukje foodpairing terug in het concept van Anders.

Avondje uit

Het gezellige keukencafé opent om 16:00 uur ‘s middags. Vanaf 17:00 uur is de keuken geopend en kun je genieten van de heerlijkste sateetjes. Ben je uitgegeten? Blijf dan gerust zitten om na te borrelen tot pak ‘m beet 12 uur ‘s nachts. Vaste en nieuwe gasten zijn het met elkaar eens en zijn enthousiast over het eten, de sfeer en de gastvrijheid. Grote Hoogstraat 30 T: 058 289 81 92 tott-leeuwarden.nl  Facebook: KeukencafeTOTT Foto's: Simon van der Woude Tekst: Johan Weitenberg   terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Skyline van Leeuwarden

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.