Nachtbraker met échte honger? Dan moet je deze plek kennen!
5 oktober 2016 14:03

Marek had zijn zaak ook overdag wel open willen hebben, maar dan is een alcoholvergunning best belangrijk: “Tegenwoordig mag je geen alcohol meer schenken als je zaak kleiner is dan 35m2. Wij hebben net 34m2.” Alleen ‘s nachts open zijn is even wennen; dat ging niet allemaal vanzelf: “Het is onze eerste ervaring in een nachtzaak. We wisten niet dat we ook te maken zouden krijgen met comazuipers,” en ja, die zijn er vooral ’s nachts.
Marek heeft zijn draai gevonden met de formule van Are You Hungry: een breed assortiment aan zelfgemaakte hamburgers, kipburgers, shoarma, döner en frites, allemaal uitgebreid geserveerd, met extra garnituur en een prijs die aangepast is op de studentenportemonnee (het duurste gerecht op de kaart is een dubbele beef-, of chickenburger 250gr. vlees van €6,30). Are You Hungy heeft geen bezorgservice of onlinebestellingen, want het nachtelijke publiek levert op prime time, tussen 3:00 en 5:00 uur in de nacht, genoeg op.
Volgens Gabi zijn de burgers ‘Bacon Cheese’ en ‘Tex-Mex’ echte hardlopers. Zijn er nu ook speciaal dingen die vrouwen lekker vinden? “Bacon Cheese is populair bij de vrouwen”, zegt Gabi. “Vooral bij de Duitse vrouwen, die houden van bacon, haha,” voegt Marek toe. De lamsburgers bereidt hij ook met eigen handen: “Ik haal het lam op bij de slager en fileer het vlees zelf. Dan laat ik het bij de slager weer door de molen komen, en ben ik de hele dag bezig met burgers maken.”
Delen klanten wel eens hun mening met jullie over het eten? “Onze grootste beloning zijn de complimenten van onze klanten. Ze mogen zien hoe we het eten bereiden, want hier is niks geheim. Mensen komen vaak dronken binnen, dat betekent voor ons – snel eten maken – en dan wordt het stil. Als alles op is hoor je ‘oh oh! Zo’n lekkere hamburger’, en dan weet je dat het goed zit.”
Vooral door de Stenden Hogeschool komen er veel internationale studenten over de vloer. De verscheidenheid aan klanten is daardoor behoorlijk: “We hebben klanten van over de hele wereld: Ierland, Duitsland Brazilië, Japan en het Verre Oosten. Er komt hier van alles.”
Het nachtelijke enthousiasme komt niet alleen van feestende studenten, maar blijkbaar ook van collega’s uit de horeca. “50% van onze klanten zijn vaste klanten. Het gaat vaak om studenten, maar opvallend is dat het ook vaak mensen zijn uit nachtzaken en discotheken.” Marek bladert door de laatste uitgave van Uit! In Leeuwarden en wijst één voor één klanten aan die geregeld bij hem over de vloer komen: “Als ze klaar zijn met werken, komen ze hier met soms met vijf á zes eten.” Zelfs personeel uit de Doelesteeg komen geregeld bij Marek langs: “Soms bellen ze vooraf: ik kom er zo aan!”
De ingrediënten voor zijn hamburgers koopt Marek iedere dag vers in. Ze gaan niet voor niets als een speer: “We hebben deze zomer de 30,000ste hamburger verkocht, en ze zijn allemaal met de hand gemaakt.” Je hoeft Marek niet te vragen waarom zijn hamburgers nu zo lekker zijn. De bescheidenheid overheerst, want de benoeming tot ‘lekkerste hamburger van Leeuwarden’ komt echt van klanten. “Ik wil ook niet zeggen, ik ben de beste, ik ben de beste! Mijn kok is wel heel blij als hij iemand in de stad hoort zeggen hé, dat is die jongen met de beste hamburgers!” Natuurlijk is het tijdstip waarop je Marek’s burgers verorbert ook een reden waarom ze extra lekker zijn: “Misschien heeft iemand wel betere hamburgers dan wij, maar vast niet na 22:00 uur in Leeuwarden.”
Tekst: Chiel Schilder
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.