Bernd Welling: de vakman van De Basuin
5 oktober 2016 16:00

Weer terug aan tafel zit Bernd nerveus met zijn voet te wiebelen. Eén ding is duidelijk: deze man kan niet stilzitten. “Dat klopt. Ik móet wat te doen hebben. Zo ben ik ook met De Basuin begonnen. Het was eerst een snackbar en pizzeria. Mijn handen jeukten toen ik het pand over kon nemen. Ik ben meteen begonnen.”Het resultaat is er dan ook naar: het interieur van De Basuin is om door een ringetje te halen. Alles klopt. Die perfectie komt trouwens ook terug in het restaurant: Iedere maand is er nieuwe kaart met
vier weekmenu’s en steeds een andere dagschotel voor € 8,50. Eenvoudige Hollandse gerechten, goed bereid en in royale porties. Om er een paar te noemen: kip ‘Bonne Femme’, rib roast, sliptong, saté, shoarma, groenten uit de wok, zigeunerschnitzel, en met een superhamburger! “De gang is er nu aardig ingekomen. We hebben wat personele wisselingen gehad en dat heeft de boel een beetje vertraagd. Maar steeds meer mensen weten ons te vinden. En lang niet alleen uit de wijk. Ik heb gasten uit Stiens die speciaal terugkomen voor onze knapperige frietjes, hahaha... Ook worden er steeds meer feesten georganiseerd, want vrijwel alles is hier mogelijk. We doen niet zo moeilijk en we zijn niet duur.”
Terwijl het restaurant haar deuren opent, praten we nog even na
met Bernd. Tegenover ons zit een briljante timmerman en ontwerper. Met zijn bedrijf Bouwtrend kan hij de opdrachten doen die hij leuk vindt. Zo bracht hij sfeer in onder andere eetcafé De Walrus, bar De Toeter en kookatelier De Kleyne Sint Jacob. Maar bovenal was híj het die het huis van Auke Rauwerda mocht verbouwen. En als je die opdracht krijgt toebedeeld, dan hoor je zonder enige twijfel tot ‘de crème de la crème’ van de vakmannen!
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.