Bartender Andreas schenkt de op twee na beste cocktail van... de wereld!
20 december 2018 08:00

Wat hebben jullie daar precies gedaan?
‘Vanuit dertien landen kwamen er één bartender en één barista naar het eiland. Ik werkte samen met barista Milou Savelkou van Ontheroad Hospitality in Eindhoven. Samen moesten wij de cocktail- en koffiewereld combineren. Iedere dag hadden we twee wedstrijden, alleen wisten we nooit van tevoren wat de wedstrijd zou inhouden. Zo gingen we op de eerste dag naar een koffieplantage. Hier mochten we een aantal fruitsoorten en kruiden plukken. Deze ingrediënten moesten we daarna in korte tijd samen met koffie en Licor43 verwerken in een cocktail. Erg uitdagend dus! Tot slot was op donderdag avond de Grand Finale, waarbij alle punten van de dagen daarvoor werden opgeteld; wij zaten in de top drie!’
Hoe was de finale?
‘Samen met Denemarken en Finland streden wij om de eerste prijs. Alle drie kregen we een Mystery Box, ieder team kreeg andere ingrediënten. Wij moesten binnen tien minuten de beste cocktail maken. In onze box zat pimentpasta, koriander, guave en ananas. Wij hebben alles behalve de ananas gebruikt en dat samen met Licor43 Classic en Licor43 Baristo, Tequila en een shot espresso tot de cocktail ‘Once Upon a Time’ gemaakt.’
Gaan jullie deze cocktail ook in Kelder 65 en Roast serveren?
‘De cocktail uit de finale serveren we als een special maar hij staat niet op onze kaart. Hij is erg geschikt voor na het eten als je een after dinner dip hebt. Verder zijn we druk bezig met de nieuwe cocktailkaart waar mogelijk een aantal cocktails vanuit de competitie op komen te staan.’
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.